Browser versie | Afmelden
EuropeanSuperpull
EuropeanSuperpull
Spectaculaire 40e editie European Superpull

Op 10 maart 2018 vond de 40e editie van European Superpull plaats in Rotterdam Ahoy. Naast deelnemers uit binnen- en buitenland was er dit jaar traditiegetrouw weer een gastrijder uit de Verenigde Staten van de partij. Chuck Knapp van Knapp Motorsports liet de duizenden toeschouwers op de tribunes kennismaken met het geweld van zijn 12.000 pk sterke Screamin’ D, waarbij Ahoy op zijn grondvesten stond te schudden. 

Benieuwd naar het wedstrijdverslag? Lees dan verder..

European Superpull 2018
Strijd der titanen in de middagsessie

European Superpull 2018 begon met een ware primeur, namelijk het eerste optreden van de Light Modifieds. Deze klasse heeft de afgelopen jaren in Europa een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Wicked Screamer legde de lat erg hoog, maar kwam net te kort voor de overwinning, want die ging naar de Duitse Green Monster Stage V, een tractor die is voorzien van twee Allison V12-vliegtuigmotoren.

In de Supersports raakten een aantal motoren vroegtijdig buiten adem. Met drie deelnemers ging de finale van start. De overwinning was uiteindelijk voor de Deense Krone Hulk II, die in de finale zelfs een grotere afstand neerzette dan in zijn eerste poging.

Bij de Trucks klasse ​zat alles wat tegen kon zitten ook tegen. Nadat zich eerder al enkele deelnemers hadden afgemeld, konden ook na de testpulls weer enkele namen worden doorgestreept. Slechts drie trucks bleven over. De DAF van Van Heugten Transport had twee prachtige runs, maar in de finale kwam De Manne van Janne 2 net een kleine halve meter verder.

Een prachtige strijd voltrok zich in de Modifieds, waarin ook de Amerikaan voor het eerst aan de start verscheen. De Britse Aftermath had een goede run, maar kwam te kort voor een plaats in de finale. In de pull-off viel het optreden van de vernieuwde Inter-Techno Lambada wat tegen. Rising Star wist gemakkelijk voorbij die afstand te komen. De grote overwinnaar was echter Wicked Screamer, die Rising Star meer dan 5 meter achter zich liet. De Amerikaan liet vervolgens zien wat zijn Screamin’ D in huis had en verpletterde de afstand van de man uit IJsselmuiden. Lees meer..

Wicked Screamer - European Superpull 2018
Volop spektakel in de avondsessie

De avondsessie werd geopend met de Prostocks. Vijf deelnemers kwamen in de pull-off terecht, zodat het publiek zich kon verheugen in een mooie ontknoping. Het waren de Denen die om de zege streden en dat werd een spannende aangelegenheid. Het was John Deere 2 die landgenoot Bredahl Red Line net achter zich liet met een verschil van slechts één luttele centimeter.

In de Mini Unlimiteds had Lucky Ducky een gastrijder die normaal op een superstock rijdt. Het optreden verliep niet geheel naar wens, want de machine begon te bokken en de rit eindigde met een flinke backfire. Vijf deelnemers reden een full pull. In de eerste poging legde Hella Lambada IX de meester meters af, maar in de pull-off ging Groundshaker 2.0 er met vijftien cm voorbij. Toch was het niet de man uit Dronten die de overwinning greep, maar de Noor Asbjørn Herikstad met Blower Power.

In de Unlimiteds zette Komeco Simply Irresistible een fabelachtige run neer. Dat deed hij in de pull-off nogmaals. Het team van Inter-Techno Lambada had ondertussen wat van de verloren pk’s teruggevonden, maar kwam net te kort om de leiding over te nemen. Gert Dingerink bleef echter wel de Amerikaan voor. De derde plaats was voor Whispering Giant.

Na het geweld van de Unlimited-tractoren kwamen de Superstocks aan de start. Voor de eindstrijd kwalificeerden zich vier deelnemers, maar helaas konden er twee niet meer starten vanwege technische problemen. Toch kende de klasse een spannende ontknoping. De strijd ging tussen de Deense Rabbit G’n Mad en de Nederlandse Olden Makelaars Zapo. De Nederlandse machine legde zeventien centimeter meer af dan Rabbit G’n Mad en werd daarmee de laatste winnaar van deze 40e European Superpull! Lees meer..

Ga voor alle uitslagen naar www.europeansuperpull.nl/uitslagen.
Bekijk de foto-impressie van European Superpull 2018 op onze Facebookpagina.  

Olden Makelaars Zapo - European Superpull 2018
Save the date - zaterdag 16 maart 2019

Op 16 maart 2019 zal in Ahoy de 41e editie van European Superpull worden gereden. We houden je op de hoogte wanneer de kaartverkoop van start gaat. 

Volg European Superpull op Facebook en Instagram.

Save the date - European Superpull 2019
EuropeanSuperpull EuropeanSuperpull
EuropeanSuperpull
Instagram Facebook European Superpull
Copyright Rotterdam Ahoy 2018