European Superpull - 16 maart 2019 - Rotterdam Ahoy-Nieuws

NederlandsEngels
Europeansuperpull

Nieuws

Amerikaan naar Ahoy

05 oktober 2018
Amerikaan naar Ahoy

Op 16 maart 2019 wordt in Rotterdam Ahoy de 41e editie van European Superpull gereden. Voor deze editie hebben we de Amerikaanse Polar Air tractoren van Joe Eder uitgenodigd om mee te rijden! 

De Unlimited-tractor en mini van Joe Eder zijn er dit jaar allebei bij. Joe Eder zelf bouwt al vele jaren chassis en achterascomponenten voor tractoren. 


Joe Eder doet met zijn tractoren mee in de NTPA competition in Amerika. Hij werd eerder zesde in de eindstand en behaalde twee overwinningen in de Unlimited klasse. In de mini modified klasse eindigde hij op de vierde plek in de eindstand. De mini die meekomt is de oude Bobcat Jr. van de familie Boer uit IJsselmuiden, die in 2017 de Grand National-titel wist te winnen. De tractor is in Nederland gebouwd, maar heeft hier nooit gereden. Bobcat Jr. was de eerste niet-Noord-Amerikaanse machine die een Grand National-titel wist te veroveren!
 

De Amerikaanse tractoren zullen meedoen met maar liefst drie klasses! De Unlimited-tractor doet mee met de Modifieds tijdens de middagsessie en de Unlimiteds tijdens de avondsessie. Ook de mini doet mee met de Mini-Unlimiteds tijdens de avondsessie. Het belooft weer een spektakel te worden met veel PK's en bulderende motoren.