European Superpull - 16 maart 2019 - Rotterdam Ahoy-Nieuws

NederlandsEngels
Europeansuperpull

Nieuws

Deelnemersveld 41e editie van European Superpull bekend

25 Januari 2019
Deelnemersveld 41e editie van European Superpull bekend

Voor de 41e editie van European Superpull is er weer een sterk deelnemersveld. Naast de Amerikaanse gastrijder Joe Eder met zijn Polar Air-tractoren komen er op zaterdag 16 maart een groot aantal Europese en Nederlandse toppers naar Rotterdam, waaronder ook een viertal Europees kampioenen. Ook zijn er enkele nieuwe machines te bewonderen. Bekijk de volledige deelnemerslijst.

Middagsessie

Alle Nederlandse toppers komen aan de start in de Two Wheel Drives klasse, waaronder ook de regerend Europees kampioen Bad Habit. Uit Engeland komt Edward Smith met zijn Legend and Hero. Enkele jaren geleden herbouwde hij de machine waarmee zijn vader Ken Smith vele jaren furore maakte. Edward komt voor de echte top wat vermogen te kort, maar op de korte baan van Ahoy zijn verrassingen nooit uitgesloten.

In de Supersports klasse komen we een aantal Nederlandse toppers tegen, zoals competitiekampioen Simply Green, Peeters en Great Experience, die vorig jaar debuteerde in de topcompetitie en dat uitstekend deed. Uit Denemarken komt Krone Hulk II. Het team uit Visby (Zuid-Jutland) bracht al jarenlang een zeer sterke machine op de baan, maar die werd na de 2018-campagne verkocht. Het team neemt een gloednieuwe John Deere-componentenmachine mee naar Rotterdam. Ook uit Denemarken komt John I Extreme Edition van Thomas Lynggaard en Karina Hornsyld Lynggaard, een andere topper uit dat land. De John Deere 8345R won in 2018 voor de vierde maal de Deense titel.

Bij de trucks belooft het een interessante strijd te worden. Niet alleen zijn bekende namen als Van Heugten Transport, Blue Legend en Mitas Black Sensation van de partij, maar ook enkele machines die voor het eerst in Rotterdam aan de start zullen verschijnen. Eén ervan is Trek Mack uit Kampen, een truck die vorig jaar voor het eerst op de baan kwam en het steeds beter ging doen. Ook Iron Horse, een Volvo N10-torpedotruck, maakt zijn debuut in Ahoy.

In de modifieds wordt vol verwachting uitgekeken naar het optreden van de Amerikaan Joe Eder met zijn Polar Air 75th Edition. Een aantal Europese kanonnen zal hem het vuur na aan de schenen leggen. Zo komt het Italiaanse Rocco-team weer naar Rotterdam met zijn Four NoHemi en is Daniel Whittingham uit Engeland present met Aftermath. Een machine die niet mag worden uitgevlakt is Wicked Screamer van de familie Boer uit IJsselmuiden, de regerend Europees kampioen in de light modified. Met nog een derde Hemi-motor aan het arsenaal toegevoegd kan die best eens voor een verrassing zorgen.

Avondsessie
Europees kampioen Mud Patrol is één van de deelnemers in de Prostocks klasse, waarmee de avondsessie wordt gestart. Het Brabantse team veroverde die titel vorig jaar door in het eigen Alphen alle favorieten te verslaan. Het zal niet gemakkelijk worden om dat succes in Rotterdam te evenaren, want met onder meer de Deense John Deere 2 zal de concurrentie stevig zijn. Ook uit Denemarken komt Bredahl Brothers Red Line en daarmee heeft European Superpull een heuse primeur te pakken. De Denen brengen namelijk een gloednieuwe componentenmachine aan de start, waarvan het chassis en het plaatwerk in Amerika zijn gemaakt. Uit Nederland komen ook toppers als Kawe Runaway Deer en Dams Rooster aan de start, terwijl de Belgische eer wordt hooggehouden door Gert Stessens met zijn Dieselross.

In de Mini Unlimiteds mag Joe Eder het met zijn Polar Air opnemen tegen een groot aantal Europese toppers. Daaronder ook de winnaar van vorig jaar, de Noor Glenn Bjorheim met zijn Blower Power. Met daarnaast nog V8-machines als Europees kampioen Bobcat Jr., Vampire, The Riddle en Top Dog belooft het een spannende strijd te worden. Met belangstelling wordt ook uitgekeken naar het optreden van de nieuwe No Mercy 3.0-sleepwagen, die voor het eerst in actie zal komen in de Rotterdamse arena.

In de Unlimiteds klasse komt Green Fighter aan de start. Het Duitse team beleefde vorig jaar een topjaar, want het veroverde niet alleen de Euro Cup in deze klasse, maar ook de Europese titel. De machine, die is voorzien van drie Allison-V12-vliegtuigmotoren, krijgt het in Rotterdam niet gemakkelijk, want naast de Amerikaanse gast met zijn Polar Air 75th Edition zijn ook de nu met vijf motoren rijdende Aftermath en het Italiaanse kanon Four NoHemi van de partij. Van Nederlandse zijde mag er vuurwerk worden verwacht van Komeco Simply Irresistible en Rising Star.

Bij de Superstocks klasse is de Deen Henrik Svenningsen weer present met zijn Rabbit G’n Mad en Rabbit G’n Wild. Hij komt elk jaar weer ijzersterk voor de dag tijdens de indoorwedstrijden. Naast Nederlandse toppers als All or Nothing, Ride-On Interaction, Zeinstra New Born Deere en Green Gangster Deere zijn er ook enkele machines present die nog nooit aan European Superpull meededen. Eén ervan is Trackpointer Blue Thunder. Het team uit het Gelderse Tonden boekte het afgelopen seizoen twee klinkende overwinningen in de nationale competitie. Ook aan de start staat de nieuwe European Maid, waarmee het team uit het Zuid-Hollandse Vierpolders vorig jaar debuteerde.