European Superpull - 16 maart 2019 - Rotterdam Ahoy-Nieuws

NederlandsEngels
Europeansuperpull

Nieuws

Sabbatical voor European Superpull

01 Oktober 2019
Sabbatical voor European Superpull

42e editie met een jaar uitgesteld
Het traditionele indoor tractorpulling evenement European Superpull zal in 2020 niet plaatsvinden. Organisator Rotterdam Ahoy heeft besloten een jaar over te slaan om zich te bezinnen op het concept van het evenement. 

Hoewel er elk jaar vele duizenden bezoekers afkomen op de internationale wedstrijden in de Ahoy Arena en de activiteiten in de ernaast gelegen Hal 1, staat de publieke belangstelling ook onder druk. Mede door de grote vraag naar vrije weekenden in de jaarprogrammering heroverweegt Ahoy in een 'sabbatical year’ de toekomstige mogelijkheden voor European Superpull.

Lastig besluit
"Het is een lastig besluit” zegt Jolanda Jansen, algemeen directeur van Rotterdam Ahoy. "We koesteren onze tradities en zijn trots op onze historie, maar je moet ook vooruit durven kijken en tegen het licht houden wat je al die jaren doet en hebt gedaan. Elk jaar zet een enthousiast team van mensen zich volop in voor een spectaculair evenement - en met succes - maar we moeten tegelijkertijd ook constateren dat de inspanningen die er elk jaar voor nodig zijn steeds groter worden.”

Het evenement stond gepland voor 29 februari 2020. Er wordt gekeken naar een nieuwe datum in 2021, waarbij ook niet wordt uitgesloten dat de periode voor het evenement gaat schuiven. "We zien het als een kans om nu voor European Superpull met alle betrokken en eventuele nieuwe partijen, zorgvuldig en uitgebreid te onderzoeken hoe we de doelgroep het beste kunnen bedienen, kunnen laten groeien en het concept weer langer levensvatbaar kunnen maken.”